Helsinki Book Fair 2017

As Finland is turning 100 this year, my country was a central theme of Helsinki Book Fair 2017. Maybe due to the theme, the fair was smaller than in previous years and there weren’t that many international authors (if not to count Dan Brown).  As always,  it was still interesting and I can’t wait for next year when theme will be USA.

***
(In Finnish)

Helsingin kirjamessujen teemana oli juhlavuoden kunniaksi Suomi.  Suomi heijastui messujen ohjelmassa vahvasti.

Osallistuin tänä vuonna ensimmäistä kertaa messujen lukupiiritilaisuuteen lukupiiriläisenä. Käsittelimme Mikko Kalajoen Miesmuisti teosta. Lukupiiri jännitti aluksi  mutta oli todella mahtavaa keskustella kirjasta muiden lukijoiden ja kirjailijan kanssa.  Teos avautui uudella tavalla. Suosittelen osallistumista näihin lämpimästi.

Messut tuntuivat hieman pienemmiltä mitä viime vuosina ja ohjelmistossa oli suurimmaksi osaksi suomalaisia kirjailijoita, mikä ei sitten ollut oikein omaan makuuni. Odotan innolla ensi vuotta ja Yhdysvaltojen  teemavuotta.

Ruusuja: ihania tilaisuuksia bloggareile, Boknäsin yhteydessä ollut bloggaripiste, bloggarit, Ooppera & Baletti glitterimeikkaus, Dan Brownin vierailu Suomeen,  Suomen juhlavuoden huomiointi, Potterbussi, mahtavia suomalaiskirjailijoita, Rosa Liksom Oksasen haastattelemana

Risuja: bloggariliput yhtenä käsittämättömänä sähköpostirimpsuna,  messukeskuksen henkilökunta paikoin tympeää, mikä ihmeen mäkkäripiste? miten se liittyi kirjallisuuteen, Dan Brownilla olisi voinut olla toinen julkisempi tilaisuus, kustantajilla tuntui olevan enemmän karkkia edellisvuosina? + arvontoja ja ilmaistavaraa oli enemmän, jäin kaipaamaan kansainvälistä ohjelmaa

7 thoughts on “Helsinki Book Fair 2017

  1. Happy Birthday, Finland. Your schools set the standards in education and are role models for the world. No wonder a book fair is a big celebration and success. 😀

  2. Happy Birthday, Finland. Your schools set the standards in education and are role models for the world. No wonder a book fair is a big celebration and success. 😀

Leave a Reply